Afrikaanse biertjes

U kunt in Ethiopisch restaurant Addis Ababa niet alleen genieten van Ethiopische maaltijden, maar ook van Ethiopisch bier en Afrikaanse biersoorten.

Ethiopisch bier

Bedele special beer

Bedele special beer is typisch Ethiopisch bier. Het wordt dan ook gebrouwen en gebotteld in het dorp Bedele in Ethiopië. Bedele special beer is ongewoon lekker en bevat 5,5% alcohol.

Bedele special beer uit Ethiopië

Bedele special beer uit Ethiopië

Habesha bier

Habesha bier wordt door Bavaria gebrouwen en gebotteld in Nederland voor de export naar Ethiopië. De Ethiopiërs noemen Habesha bier ook wel het Cold Gold. Het woord Cold heeft betrekking op de temperatuur waarop het bier het beste gedronken kan worden en het woord Gold verwijst naar de goudgele kleur van het bier. Habesha bier is ongewoon lekker en bevat 5% alcohol.

Habesha bier uit Ethiopië

Habesha bier uit Ethiopië

Afrikaanse bieren

In restaurant Addis Ababa zijn vier sprankelende exotische biersmaken verkrijgbaar van het merk Mongozo: kokosnoot, mango, banaan en palmnoot.

Mongozo betekent “proost” in de taal van het Afrikaanse Chokwe-volk. Mongozo staat voor volop genieten en bovenal verrast worden door de bijzondere smaken.

Mongozo Coconut

Mongozo Coconut is een exotisch bier met de frisse smaak van kokosnoot. De basis van dit bier is Mongozo Quinua. Door zijn frisse smaak past Mongozo Coconut uitstekend bij exotische gerechten. Het bier draagt het Fairtrade/Max Havelaar-keurmerk en bevat 3,6% alcohol.

Mongozo Coconut

Mongozo Coconut

Mongozo Banana

Mongozo Banana smaakt naar, de naam zegt het al, banaan. In de afdronk proeft u pas het bier. Uiteraard heeft Mongozo Banana de gele kleur van rijpe bananen. Bananenbier is echt Afrikaans: het is het traditionele bier van de Massai in Kenia en Tanzania. Daar heet het “mbege”. Het voornaamste ingrediënt van dit bier is de Oké-banaan. Daarom draagt Mongozo Banana het Fairtrade/Max Havelaar-keurmerk. Het bier bevat 3,6% alcohol.

Mongozo Banana
Mongozo Banana

Mongozo Mango

Mongozo Mango heeft de zoete en frisse smaak van verse mango’s. Het is een licht bier met een verfrissende fruitige smaak. Mongozo Mango is een aangenaam verfrissend bier op warme zomeravonden en het is perfect te combineren met exotische gerechten. Het bier draagt het Fairtrade/Max Havelaar-keurmerk en bevat 3,6% alcohol.

Mongozo Mango

Mongozo Mango

Mongozo Palmnut

Mongozo Palmnut is qua smaak olieachtig, fruitig en droog. Een spirituele beleving! Het speciale aroma komt van de Afrikaanse palmnoot. Mongozo Palmnut is een exotisch Afrikaans bier: de moderne versie van traditioneel bier uit Angola. De kleur is diep roodbruin, net zo rood als het Afrikaanse zand. Mongozo Palmnut draagt het Fairtrade/Max Havelaar-keurmerk en bevat 7% alcohol.

Mongozo Palmnut
Mongozo Palmnut

Halve kokosnoot

Drink onze Afrikaanse bieren uit een halve kokosnoot. Dan ervaart u de aloude Afrikaanse drinktraditie. Drinkt u liever uit een glas? Geen probleem. Op verzoek krijgt u een “normaal” bierglas.

Afrikaanse biersoorten Afrikaanse biersoorten

Afrikaans bier
Afrikaans bier