Restaurant

Belangrijk: Wij moeten steeds meer betalen aan TheFork als u via TheFork.nl reserveert. Deze kosten willen wij echter niet aan u doorberekenen en wij doen ons best om onze prijzen zo laag mogelijk te houden. Reserveert u daarom alstublieft via onze eigen website zodat wij onze prijzen niet hoeven te verhogen. Alvast hartelijk bedankt voor uw begrip en medewerking.

Beste gasten,

Restaurant Addis Ababa is dinsdag tot en met zondag open van 17.00 tot 23.00 uur.

Restaurant Addis Ababa heeft zowel een bezorg- als een afhaalservice. Afhalen is dinsdag tot en met zondag mogelijk van 17.00 tot 20.30 uur. U kunt van tevoren bellen om uw bestelling door te geven, maar dat hoeft niet. U kunt ook bij Uber of Thuisbezorgd bestellen.

Met hartelijke groet,

Uw gastheer en gastvrouw Tefera en Etetu Zerfu

***

Ethiopisch restaurant Addis Ababa is een gezellig en betaalbaar restaurant in Amsterdam, waar u kunt genieten van heerlijke authentieke Ethiopische gerechten.

Ethiopisch restaurant Addis Ababa

Ethiopisch restaurant Addis Ababa

Het restaurant is genoemd naar de hoofdstad van Ethiopië, Addis Ababa. Dit betekent letterlijk: “nieuwe bloem”.

Ethiopische specialiteiten

Ethiopië heeft een bijzondere eetcultuur, die ver teruggaat in de geschiedenis. Zo wordt in de llias van Homerus al beschreven hoe de Griekse goden van de berg Olympus afdaalden om aan te zitten aan een feestmaal van de edele Ethiopiërs om te genieten van Ethiopisch eten.

Ethiopisch gerecht

Ethiopisch gerecht

Even genoeg van de Europese keuken en zin in een lekkere en gezonde Afrikaanse maaltijd? Probeer dan de Ethiopische keuken eens en geniet van Ethiopische specialiteiten!

Injera

Eten is een sociale bezigheid in Ethiopië. Iedereen eet met zijn rechterhand van een injera. Deze gegiste pannenkoek is een Ethiopische specialiteit. Scheur met uw vingers een stukje van een injera af, pak er groente, vis of vlees mee op en eet dit op. Melkam megeb! “Eet smakelijk!” in het Amhaars.

Halal

Het vlees dat wij gebruiken, is halal en is afkomstig van een islamitische slagerij.

Vegetarisch en veganistisch

Als u dat wilt, kunt u in restaurant Addis Ababa niet alleen vegetarisch maar ook veganistisch eten.

Ook is het mogelijk om geheel glutenvrij bij ons te eten. Laat ons dat één dag van tevoren weten. Dan kunnen we speciaal voor u glutenvrije injera’s maken. Lees meer over onze ingrediënten en allergenen.

Kortom: restaurant Addis Ababa is gastvrij voor visliefhebbers, vleeseters, vegetariërs, veganisten en mensen met een voedselintolerantie. Afhalen is ook mogelijk.

tefera-etetu

Uw gastheer en gastvrouw Tefera en Etetu Zerfu