Informatie over onze ingrediënten en allergenen:

 1. ingrediënten van injera: Een injera wordt bereid met: tarwe, rijstemeel, maismeel en teff.
 2. gist: Daarnaast bevat een injera gist. Als u een intolerantie voor gist hebt, kunt u rijst of bulgur krijgen in plaats van een injera. De bereidingstijd van rijst of bulgur is 15 minuten extra. Bulgur is niet glutenvrij.
 3. gluten: Teff is volledig glutenvrij. Mensen met coeliakie (glutenintolerantie) of een glutengevoeligheid kunnen dus gerust een injera van teff eten. Wilt u geheel glutenvrij (en gistvrij) bij ons eten? Neem dan gerust contact met ons op en laat ons dat één dag van tevoren weten. Dan maken we speciaal voor u glutenvrije (en gistvrije) injera’s.
 4. vlees en vis: In onze vleesgerechten gebruiken wij rundvlees, lamsvlees en kip, maar geen varkensvlees. Onze visgerechten bevatten alleen tilapia. Dit is een Afrikaanse zoetwatervis.
 5. schaal- en weekdieren: Onze gerechten zijn vrij van schaal- en weekdieren.
 6. melk (lactose): Als u overgevoelig bent voor melkproducten (lactose), meld dat ons bij het bestellen. Dan houden wij hier rekening mee.
 7. soja: Onze gerechten zijn vrij van soja.
 8. noten, pinda’s, sesamzaad en lupine: Wij gebruiken geen noten (zoals amandelen, hazelnoten, walnoten, cashewnoten, pecannoten, paranoten, pistachenoten en macadamianoten), pinda’s, sesamzaad en lupine in onze maaltijden.
 9. selderij en mosterd: Onze gerechten zijn vrij van selderij. Mosterd gebruiken wij alleen in groene linzen. Als u overgevoelig bent voor mosterd, meld dat ons bij het bestellen. Dan houden wij hier rekening mee.
 10. eieren: Enkele gerechten bevatten een gekookt ei. Wilt u geen ei, meld dat ons bij het bestellen. Dan houden wij hier rekening mee.
 11. additieven: Onze gerechten zijn vrij van additieven. Dit zijn smaak-, geur- en kleurstoffen en conserveringsmiddelen. Wij gebruiken dus ook geen E621. Dit is ve-tsin ofwel monosodiumglutamaat (MSG).
 12. sulfiet: Wij gebruiken geen sulfiet in onze maaltijden. Wijn bevat wel sulfiet.
 13. vers: Het eten bij Addis Ababa wordt dagelijks vers bereid. Zo behoudt het zijn natuurlijke en verse smaak en kunt u er volop van genieten.
 14. kruiden en specerijen: Alle Ethiopische en Afrikaanse kruiden en specerijen die wij gebruiken, zijn vers en zijn met veel zorg samengesteld.
 15. Kortom: Restaurant Addis Ababa is gastvrij voor visliefhebbers, vleeseters, vegetariërs, veganisten en mensen met een voedselintolerantie.

Melkam megeb! “Eet smakelijk!”

Zie voor meer informatie over voedselintoleranties: www.levendvoedsel.nl

In het boek Histamine en ik, Invloed van voedselintoleranties op lichaam, geest en gedrag van Didy van de Veer vind je interessante informatie over de gevolgen van allergenen in voeding.

Histamine en ik Didy van de Veer

Histamine en ik Didy van de Veer