The menu of Ethiopian restaurant Addis Ababa can be found below. Is a dish vegetarian or spicy, then that is indicated by the following icons. If you want a vegan meal, that’s possible. The meat that we use, is halal and comes from an Islamic butcher’s shop. Also if you want to eat gluten-free, that is possible, but let us know that one day in advance. Then we can make gluten-free injeras especially for you. These injeras, that are only made up of teff and not of wheat, cost only € 2.00 per person more, because teff is a lot more expensive than wheat. Read more about our ingredients and allergens.

Ethiopian dish
In short: restaurant Addis Ababa is hospitable to fish lovers, meat eaters, vegetarians, vegans and people with food intolerance. Take away is also possible.

Ethiopian dish for 4 people
Melkam megeb! “Enjoy your meal!” in Amharic.
= vegetarisch | vegetarian
= pikant | spicy
Voorgerechten | First courses
1. Pompoensoep (ዱባ ሾርባ)
6.00
Vegetarische pompoensoep met Ethiopische kruiden
Vegetarian pumpkin soup with Ethiopian spices2. Linzensoep (ምስር ሾርባ)
6.00
Vegetarische linzensoep met Ethiopische kruiden
Vegetarian lentil soup with Ethiopian spices3. Ethiopisch brood (ዳቦ)
6.00
Ethiopisch brood met spinazie en verse kaas
Ethiopian bread with spinach and cottage cheese4. Nifro Addis (ንፍሮ)
6.00
Gebakken tarwe en maïs met verse kruiden, citroen en paprika
Baked wheat and corn with fresh herbs, lemon and pepper5. Sambusa (ሳምቡሳ)
6.00
Vegetarische sambusa met Ethiopische kruiden
Vegetarian sambusa with Ethiopian spices
Hoofdgerechten met vlees | Main courses with meat
1. ADDIS ABABA SPECIAAL (ምርጥ)
20.00Combinatie van rundvlees, lamsvlees, kip, ei, groenten, twee soorten linzen, erwtensaus, spinazie, salade en verse kaas, geserveerd met injera’s
Combination of beef, lamb, chicken, egg, vegetables, two kinds of lentils, pea flour sauce, spinach, salad and cottage cheese, served with injeras2. GORED-GORED (ስጋ)
18.00Biefstuk in kleine stukjes gesneden, met Ethiopische kruiden, gebakken champignons, groenten, linzen, spinazie, salade en verse kaas, geserveerd met injera’s
Beef cut into small pieces, with Ethiopian spices, baked mushrooms, vegetables, lentils, spinach, salad and cottage cheese, served with injeras3. DORO-WOT SPECIAAL (ዶሮ ወጥ)
17.50
Kippenbouten en ei in sterk gekruide, pittige rode saus met spinazie, groenten, linzen, salade en verse kaas, geserveerd met injera’s (traditioneel feestgerecht)
Drumsticks and egg in highly-seasoned, spicy red sauce with spinach, vegetables, lentils, salad and cottage cheese, served with injeras (traditional festive meal)4. YEBEG-ALICHA (ቅቅል)
17.50Lamsvlees met milde kruiden, groenten, linzen, spinazie, salade en verse kaas, geserveerd met injera’s
Lamb meat with mild spices, vegetables, lentils, spinach, salad and cottage cheese, served with injeras5. DORO-BE-ENGUDAY (ዶሮ በእንጉዳይ)
17.50Gebakken kipfilet met champignons, groenten, linzen, salade en Ethiopische kruiden, mild tot pikant naar uw smaak, geserveerd met injera’s
Fried chicken fillet with mushrooms, vegetables, lentils, salad and Ethiopian spices, hot or less hot to taste, served with injeras6. KITFO SPECIAAL (ምርጥ ኪትፎ)
17.00Rundvlees in kleine stukjes gesneden en gebakken in boter met Ethiopische kruiden (goed of minder doorbakken naar uw smaak), met groenten, linzen, spinazie, salade en verse kaas, geserveerd met injera’s
Beef cut into small pieces and fried in butter with Ethiopian spices (done or half-done to taste), with vegetables, lentils, spinach, salad and cottage cheese, served with injeras7. DORO TIBS (ዶሮ ጥብስ)
17.00Gebakken kipfilet met groenten, linzen, salade, verse kaas en Ethiopische kruiden, mild tot pikant naar uw smaak, geserveerd met injera’s (traditioneel feestgerecht)
Fried chicken fillet with vegetables, lentils, salad, cottage cheese and Ethiopian spices, hot or less hot to taste, served with injeras (traditional festive meal)8. YEBEG TIBS (ጥብስ)
17.50
Gebakken lamsvlees met verse pepers en kruiden, groenten, linzen, salade en verse kaas, geserveerd met injera’s
Fried lamb meat with fresh peppers and spices, vegetables, lentils, salad and cottage cheese, served with injeras9. YEBEG-WOT (ZIGNI) (ወጥ)
17.50
Lamsvlees met Ethiopische pittige rode saus, groenten, linzen, salade en verse kaas, geserveerd met injera’s
Lamb meat with Ethiopian hot red sauce, vegetables, lentils, salad and cottage cheese, served with injeras10. MINCHET-ABISH (ምንቸት አብሽ)
17.00
Rundvlees in kleine stukjes gesneden, met pittige rode saus, groenten, linzen, salade, verse kaas en ei, geserveerd met injera’s
Beef cut into small pieces, with hot red sauce, vegetables, lentils, salad, cottage cheese and egg, served with injeras
Veganistisch gerecht | Vegan dish
11. YETSOM MIGIB (የጦም ምግብ)
17.50
Combinatie van groenten met pittige saus van rode linzen, spinazie, gemalen spliterwten, wortels en rode bieten, salade, geserveerd met injera’s
Combination of vegetables with spicy sauce of red lentils, spinach, ground split peas, carrots and red beets, salad, served with injeras
Vegetarische gerechten | Vegetarian dishes
12. BE-YE-AYNETU SPECIAAL (በየአይነቱ)
18.00
Combinatie van groenten met pittige saus van rode linzen, spinazie, gemalen spliterwten, wortels en rode bieten, salade en verse kaas, geserveerd met injera’s
Combination of vegetables with spicy sauce of red lentils, spinach, ground split peas, carrots and red beets, salad and cottage cheese, served with injeras13. YE-DUBBA-WOT (የዱባ ወጥ)
15.50
Gekookte Zuid-Afrikaanse pompoen met Ethiopische kruiden, groenten, linzen, salade en verse kaas, geserveerd met injera’s
Cooked South African pumpkin with Ethiopian spices, vegetables, lentils, salad and cottage cheese, served with injeras14. ENGUDAYE-BE (እንጉዳይ)
15.50
Gebakken wortels, champignons, rode bieten, rode linzen, groene bonen met Ethiopische kruiden, salade en verse kaas, geserveerd met injera’s
Fried carrots, mushrooms, red beets, red lentils, green beans with Ethiopian spices, salad and cottage cheese, served with injeras15. GOMEN-WOT (ጎመን)
15.50
Spinazie, rode linzen in pittige saus, groenten, salade en verse kaas, geserveerd met injera’s
Spinach, red lentils in spicy sauce, vegetables, salad and cottage cheese, served with injeras16. MESER-WOT (ምስር)
15.00
Rode linzen in pittige saus met Ethiopische kruiden, groenten, salade en verse kaas, geserveerd met injera’s
Red lentils in spicy sauce with Ethiopian spices, vegetables, salad and cottage cheese, served with injeras17. ATER KIK-WOT (አተር ክክ)
15.00
Gemalen spliterwten met Ethiopische kruiden, groenten, linzen, salade en verse kaas, geserveerd met injera’s
Ground split peas with Ethiopian spices, vegetables, lentils, salad and cottage cheese, served with injeras18. ATEKELT-WOT (አትክልት ወጥ)
15.00
Gebakken aardappels, witte kool, wortels met verse kruiden, linzen, salade en verse kaas, geserveerd met injera’s
Fried potatoes, white cabbage, carrots with fresh spices, lentils, salad and cottage cheese, served with injeras
Visgerechten | Fish dishes
19. YE-TSOM SPECIAAL (አዲስ በየአይነቱ)
18.50Combinatie van vis uit de Rode Zee (tilapia), groenten met pittige saus van rode linzen, spinazie, gemalen spliterwten, gebakken champignons met wortels en rode bieten, salade en verse kaas, geserveerd met injera’s
Combination of fish from the Red Sea (tilapia), vegetables with spicy sauce of red lentils, spinach, ground split peas, baked mushrooms with carrots and red beets, salad and cottage cheese, served with injeras20. ASSA SPECIAAL (አሳ ምርጥ)
17.50Vis uit de Rode Zee (tilapia), in kleine stukjes gesneden, groenten, linzen, spinazie, salade en verse kaas, geserveerd met injera’s
Fish from the Red Sea (tilapia), cut into small pieces, vegetables, lentils, spinach, salad and cottage cheese, served with injeras21. ASSA (አሳ)
16.50
Vis uit de Rode Zee (tilapia), in kleine stukjes gesneden, met pittige rode saus, groenten, linzen, salade en verse kaas, geserveerd met injera’s
Fish from the Red Sea (tilapia), cut into small pieces, with spicy red sauce, vegetables, lentils, salad and cottage cheese, served with injeras